Hoe help je jouw partner gezonder eten?
14 februari 2022 
in Fuel

Hoe help je jouw partner gezonder eten?


Jij bent goed bezig met een gevarieerd en gezond eetpatroon, en je houdt het best goed vol. Maar je partner zit 's avonds nog gewoon met een zak chips op de bank. Super frustrerend om te zien wat hij of zij allemaal naar binnen werkt, terwijl jij zo goed bezig bent. En het maakt het voor jou een stuk moeilijker om vol te houden, vooral op lange termijn. Tijd voor wat slimme en praktische tips om je partner gezonder te laten eten, zodat jij het niet alleen hoeft te doen. 

Een goed voorbeeld: the art of seduction

Zorg dat jij het goede voorbeeld bent. Maak gerechten die er lekker uit zien en heerlijk ruiken. Zo maak je het aantrekkelijk voor je partner om met je mee te eten. Probeer je partner te verleiden met jouw gerechten die gezond zijn, in plaats van het te verplichten. Je mag hier best een beetje 'hard to get' spelen, maak je partner nieuwsgierig en vragen om een hapje.

Samen boodschappen doen: buy me food please

Samen boodschappen doen is sowieso een aanrader zodat je niet alle zware tassen alleen hoeft te dragen. Het zorgt er voor dat je de gezonde keuzes samen kunt maken, en allebei kunt kiezen wat jullie lekker vinden. Laat je partner bijvoorbeeld de groente kiezen, hier kun je weinig fouten mee maken. Geen tijd om samen boodschappen te doen? Maak dan in ieder geval samen het weekmenu en boodschappenlijst.

Samen koken: it takes two to tango

Samen koken is niet alleen leuk, leerzaam en ontspannen. Het zorgt er ook voor dat je partner meer betrokken is bij de bereiding en zijn of haar eigen inbreng kan geven. Daarnaast kun je tijdens het koken direct wat gezonde tips geven, zoals bijvoorbeeld het vervangen van kant en klare pakjes door zelfgemaakte sauzen. En als je partner goed op let dan kan hij of zij het recept misschien ook eens voor jou klaarmaken.

Samen genieten: the secret ingredient is love

Al deze stappen zorgen er hopelijk voor dat jij en je partner wat meer op één lijn komen op het gebied van voeding die gezond is. Elkaar uitdagen, inspireren en op het goede pad houden maakt het allemaal een stuk makkelijker om gezond bezig te zijn. Maar elkaar aanvullen ook. Dus laat hem of haar ook af en toe die chocoladereep in de kast opeten. Dan kom jij namelijk niet meer in de verleiding om hem zelf soldaat te maken. Vergeet niet om af en toe samen te genieten van iets waar jullie echt zin in hebben, bijvoorbeeld in het weekend, zonder je schuldig te voelen. Dat is voor beide een beloning voor het volhouden van een gezond voedingspatroon en helpt opladen voor een nieuwe week.

Wil je partner met al deze tips nog steeds niet mee in jouw gezonde keuzes? Dan is er altijd nog de optie om samen te gaan sporten om toch gezond bezig te zijn. In onze community staan een aantal korte challenges en workouts die je samen kunt doen.


Reactie plaatsen